lørdag den 15. marts 2014

Chokoladekage med vaniljecreme og chokoladeglasur

Ingredienser:

Kage
125g smør
100g chokolade
250g sukker
100g hvedemel
30g kakao
2 tsk. Bagepulver
¼ tsk. salt
5 æg

Fremgangsmåde
Smør og chokolade smeltes ved lav varme – tag den af varmen når det er smeltet og lad det stå og køle lidt. Imens blandes mel, kakao og bagepulver i en skål.  Pisk herefter sukker og æg til en sej masse.
Når det smeltede smør og chokolade er kølet af - omkring stuetemperatur, hældes det i sukker/æg blanding og piskes godt sammen. Sigt de tørre ingredienser i blanding og vend det i, nu mindre der røres nu bedre – det gør ikke noget der er lidt mel bobler.

Smør en form og hæld dejen i formen. Bag den ved 175g i 30-35min.

Når kagen er afkølet skæres den midt igennem, og her smøres vanilje eller chokoladecreme i - her vanilje. Det øverste stykke lægges på igen og chokolade eller vaniljecreme smøres eller sprøjtes på med sprøjtepose. Kagen kan evt. toppes blåbær og hindbær, som her. Eller andet frugt er også rigtig godt til. 

Vaniljecreme
3,5dl flormelis
25g smør
0,35l mælk
1 tsk. Vanilje pulver

Lad smøren stå ude lidt og blive blødt. Bland derefter alt sammen og pisk det til en luftig creme.


Chokoladeglasur
5 dl flormelis
1 dl kakao
40g smør
3/4 dl mælk

Lad smøren stå ude lidt og blive blødt. Bland derefter alt sammen og pisk det til en luftig creme.


OBS: hver opmærksom på de forskelllige mængder af chokolade og vanilje creme. De skal laves om his man ønske chokolade indeni og vanilje udenpå.  









Ingen kommentarer:

Send en kommentar