Ingredienser:
Kage
125g smør
100g chokolade
250g sukker
100g hvedemel
30g kakao
2 tsk. Bagepulver
¼ tsk. salt
5 æg
Smør og chokolade smeltes ved lav varme – tag den af varmen når det
er smeltet og lad det stå og køle lidt. Imens blandes mel, kakao og bagepulver
i en skål. Pisk herefter sukker og æg
til en sej masse.
Når det smeltede smør og chokolade er kølet af - omkring
stuetemperatur, hældes det i sukker/æg blanding og piskes godt sammen. Sigt de
tørre ingredienser i blanding og vend det i, nu mindre der røres nu bedre – det
gør ikke noget der er lidt mel bobler.
Smør en form og hæld dejen i formen. Bag den ved 175g i
30-35min.
Når kagen er afkølet skæres den midt igennem, og her smøres vanilje eller chokoladecreme i - her vanilje. Det øverste stykke lægges på igen og chokolade
eller vaniljecreme smøres eller sprøjtes på med sprøjtepose. Kagen kan evt. toppes blåbær og hindbær, som her. Eller andet frugt er også rigtig godt til.
Vaniljecreme
3,5dl flormelis
25g smør
0,35l mælk
1 tsk. Vanilje pulver
Lad smøren stå ude lidt og blive blødt. Bland derefter alt sammen
og pisk det til en luftig creme.
Chokoladeglasur
5 dl flormelis
1 dl kakao
40g smør
3/4 dl mælk
Lad smøren stå ude lidt og blive blødt. Bland derefter alt
sammen og pisk det til en luftig creme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar