mandag den 30. december 2013

Glimmer og glitter neglelak


I morgen er det nytårsaften - en aften hvor man kan give den fuld knald på, især med palietter, sten, perler, glimmer og glitter. 

Butikkerne har stadig åben, så der er stadig en sidste chance for at få køb lidt lækre sager, som kan gøre en endnu mere klar til nytår. 

I dette indlæg vil jeg vise nogle af mine glimmer og glitter neglelakker og lidt inspirations billeder af, hvordan jeg tidligere har benyttet mig af glitterlakker før. 

Man behøver ikke nødvendigvis have glimmer på alle neglene, her kan det være rigtig fint at bruge glimmer lakken på en enkel negl, eller kun på tipperne. Hvis der er større stykker glimmer i, kan man placere et par stykker i kanten af neglen osv. Det er kun fantasien der sætter grænser. 






Man kan købe glimmer og glitter neglelakker mange steder - Matas, Sephore osv. 

Af billige lakker vil jeg anbefale Sephoras egne lakker, hvor de har et kæmpe udvalg. Derudover vil jeg også anbefale mærke Barry M, som også har et enorm udvalg af alle slags neglelakker. De sælges dog ikke så mange steder i danmark, men man kan købe dem fra deres hjemmeside, til 2-5 pund stykket.

Af lakker i den højere ende og med mere fokus på kvalitet, vil jeg anbefale O.P.I som har et stort udvalg at især glimmer lakker. Derudover er Ciate også et rigtig godt valg. 


Jeg håber det kan inspirere jer til at få nogle rigtig festlige glimmer negle til nytår, eller en anden lejlighed! 

Indsendt af Sofie

lørdag den 14. december 2013

Hjemmelavet fudge

Som lovet, i mit julepynt indlæg, kommer her min opskrift på lækker fudge. 

Fudge er en forms for blød karamel, som man kan få det i alvendes varianter - dog opftes med vanilie og chokolade i Danmark. Især i Engeland er jeg stødt ind i en masse forskellige typer. 

Fodge er en af mine favoritter, og derfor vil jeg rigtig gerne dele det med jer! 

Grundopskriften er rigtig nem, den består af kun 4 ingredienser:
- En dåse kondenseret mælk
- 450g sukker
- 115g smør
- 1 1/2 dl mælk
- (smagsgivende - i dette tilfælde choko/orange og vanilje) 


Fremgangs måden er en smule mere besværlig - mest pga. man hele tiden skal være opmærksom på massen, og røre meget i den; 

Tilberedning til smagsgivende:
- 200g mørk chokolade med orangesmag
- Skalden af en appelsin. 
ELLER:
- Vaniljeastang
- 1 teske sukker

1. Chokoladen hakkes fint (vigtigt, ellers kan det ikke smelte) og appelsinskalden rives på den sine side af rivejernet. 

2. Vaniljekorne fjernes og plandes med sukkeret (gøres for at korne bliver adskildt) 



Alle ingedienser (%smagsgivende) kommens i en tykbundet gryde (vigitg den er tykbundet - da det nemt brænder på). 



Det varmes langsomt op til kogepunktet - hvorefter det skal koge i 10-15min. under omrøring. 
Massen skal koge ind og begynde at karamellisere (massen er forholdsvis tynd når den er varm, men bliver tyk når den køler af). 
For at tjekke om karamellen er færdig kan man tage et kold glas vand og komme en teske karamel ned i vandet - hvis karamellen bliver fast, så er den færdig. Hvis den ikke gør det, skal massen bare koge lidt mere. Men kan kan blive ved at prøve indtil man er tilfreds med konsistensen. 



Gryden tages derefter af varmen, og det er her smagsgivende skal i (Chokolade og appelsin eller vanilje fra en vaniljestang). 
Herefter skal man røre alt hvad man kan i minimum 10min. Indtil massen er blevet tyk og koldere (dette er vigtig så at karamellen får den rigtig konsistens). 



Massen skal derefter hældes op i et firkantet fad med bagepapir i. Stil den dernæst køligt til næste dag. Når den er kølet af kan man skærer fudgen i firkanter eller andre former. 
Man kan sidst gøre som jeg, og putte stykkerne i små cellofanposer eller syltetøjsglas, og give dem som en lille gave. 


Indsent af Sofie

søndag den 8. december 2013

Sofies DIY julepynt

Vi er kommet godt ind i december måned, og i dag er det 2. søndag i advent.
Før har jeg lavet et indlæg om DIY julepynt, det kan i se lige her.

Nu vil jeg gerne vise jer noget at mit DIY julepynt - jeg har desværre ikke kunne nå at lave så meget forskelliget i år, grundet eksaminer, men lidt skulle der jo være tid til - da det jo høre tiden til.

Jeg har også været på et julemarked hvor jeg solgte af pynten.

Jeg nåde desværre ikke at tage nogle rigtig gode billeder inden det meste blev solgt - men man kan godt se hvad det er på billederne.










Der vil snarest komme et indlæg med opskrift og fremgangsmåde på min fudge.  

Hvis i har spørgsmål til hvordan man lave nogle af tingene er i mere end velkomne til at skrive.


Indsendt af Sofie

onsdag den 4. december 2013

Gæsteblogger Ida - DIY tøjstativ



Jeg har fået den ære at få lov til at skrive et lille indlæg her på Amalie og Sofies lækre blog.

Jeg fortalte Amalie og Sofie om et (lille) problem jeg havde og ikke mindst min løsning på det, hvilket de synes lød spændende.
Jeg er en af mange piger som ELSKER tøj og jeg var simpelthen kommet i den situation at jeg ikke havde mere plads til det, hverken i mine skuffer eller skabe. Jeg gik derfor på jagt efter et tøjstativ, som kunne stå i mit værelse, men kunne ikke finde lige det jeg ønskede mig.

Derfor kom jeg på ideen at lave det selv af vandrør.
Det geniale ved at lave det selv er, at man helt selv kan bestemme både højden, længden og bredden på sit stativ. Man kan endda ombygge det, hvis man en dag får brug for at det skal være kortere/længere, lavere eller højere.
Jeg valgte at det skulle laves af galvaniserede vandrør, fordi jeg synes at det ser både neutralt, stilrent og enkelt ud.


Det du skal bruge for at kunne lave dit eget stativ ud af vandrør er:

- 4 stk. ”slutmuffe
- 2 stk. 60 grader ”vinkel”
- 2 stk. ”T-muffe”
- 4 st. 200 mm ”Nippelrør” (til fødderne på stativet)
- 2 stk. 1500 mm ”Nippelrør” (Til stativets sider, kan vælges en anden længde, hvis man ønsker stativet højere eller lavere)
- 1 stk. 2000 mm ”Nippelrør” (Til stativets midterste stang, kan vælges en anden længde, hvis man ønsker stativet længere eller kortere)
- Filtdutter – så stativet står fast og ikke ødelægger gulvet.





Som alternativ til det stående stativ, kan man også vælge at hænge sin stang ned fra loftet, med reb, kæder eller hvad man finder på. Hvis man vælger denne løsning(som er en lidt billigere løsning, da rørene godt kan være lidt dyre) kan man også vælge at skifte jernrøret ud med en gren, så ens stativ får et lidt mere rustikt og naturligt look. Man kan evt. male grenen i sin yndlingsfarve, eller den der lige passer ind, for at give det endnu mere personligt præg.



Jeg håber at i har ladet jer inspirere til at kaste jer ud i jeres eget tøjstativsprojekt.

Knus fra Ida.