fredag den 24. oktober 2014

Hjemmelavet proteinbar

Ingredienser (til 14 barer):
- 200 g. (ca. 2) bananer 
- 30 g. peanutbutter (økologisk)
- 125 g. havregryn
- 175 g. proteinpulver (jeg brugte Caribbean Choco fra bodylab)
- 2 dl. kærnemælk
- 20g. kakaopulver

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 150 grader. 

Mos bananerne og bland peanutbutter i. Kom blandingen i mikrobølgeovnen i 2x20 sek. og rør blandingen sammen igen. Tilsæt havregrynet lidt ad gangen og rør det godt sammen. Tilsæt dernæst proteinpulveret og bland det i blandingen så godt som muligt og tilsæt dernæst kærnemælken. Tilsidst tilsættes kakaopulveret og blandingen røres igen godt sammen. Konsistensen skal være ligesom en typisk kagedej. 

Hæld dejen i en firkantet form med bagepapir i (ca. 30x20 cm). 

Sæt den ind midt i ovnen, og giv den ca. 20 min. 

Lad dem køle lidt, og skær dem så ud når de er til at holde på.

Jeg synes de smager godt, men man skal selvfølgelig ikke forvente, at det er ligesom et stykke kage. Det er en sund proteinbar, så det skal man selvfølgelig huske på.

Makrofordeligen pr. stk. (ca. 45 gram pr. bar): 
Protein: 11,8g.
Kuldhydrater: 10,1g.
Fedt: 3,1g.
Kostfibre: 1,5 g.
Kcal: 118,5 g.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar