søndag den 12. oktober 2014

Burger på den sunde måde

Hjemmelavet burger er noget de fleste kan lide. Men det er desværre ikke det sundes mad, derfor har jeg lavet en opskrift på en lidt sundere burger. 

Ingredienser bunde (10 stk.):
- 1 lille løg
- 1 courgette
- 3 persilerødder
- 3 gulerødder
- 1/4 blomkål 
- 100 g. hak. spinat
- 100 g. hytteost
- 4 æg
- salt og pebber

Tænd ovnen på 200 grader.

Riv løg, courgette, persillerødder, gullerøder og blåmkål. Hæl væden fra der er kommet under rivningen. Bland de revede grøntsager sammen med spinat, hytteost, æg, salt og pebber til en samlet masse. 


Fordel massen i ti lige store bunde på en bageplade, kom i ovnen i ca. 25min. eller til de er blevet gyldne og sprøde i kanten. 




Imens bunden er i ovnen kan man lave div. tilbehør til burgerne. Som tilbehør lavede jeg bl.a. bønne fritter - som bare er grønne bønner der er vendt i forskellige krydderi evt. med lidt olie, også skal de i ovnen i 30 min. på 200 grader.  Det der også gerne er usundt i en burger er dressingen, derfor kan man lave en sund udgave.

Ingredienser dressing:
- 150g skyr
- 1/2 dl mælk
- 2 hvidløgsfed
- 1 spsk. ketchup
- 1-2 spsk. paprika
- salt og pebber 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar