fredag den 31. januar 2014

Sundere banan muffin

Hjemme hos mig bliver baner tit ”for gamle” dvs. gul/brune - jeg kan kun lide lysegrønne bananer. Derfor prøver jeg at finde på andre måder man kan benytte gul/brune bananer.
Her kom jeg også med nogle forslag i mit indlæg om sundemorgenmadder. Hvor du faktisk kan benytte bananer i alle tre. Se indlægget her

Desuden; et godt råd til at bananer ikke skal modne for hurtigt, er at man ikke skal lægge dem sammen med æbler - da der gør at bananer modner hurtigere. (et godt råd fra en fra mit studie)

Her har jeg forsøgt at lave en sundere kage ved at benytte en masse bananer og æg og intet sukker og mel. (Tip: et godt størrelses forhold mellem æg og bananer er 1/1).


Ingredienser til 12 muffin:
- 3 bananer (som skal moses)
- 3 æg
- 1 ½  til 2 dl. Mandelmel
- ½ dl hakkede valnødder
- 1 ½ dl kokosmel
- 2 tsk. Vanilje sukker (som det eneste sukker/kan evt. fravælges)
- ½ tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. brun sirup
- 2 tsk. bagepulver
- 50 til 100 g. Hakket chokolade (alt kan bruges – lys, mørk, hvid, orangeknas, knas osv. Nu mere kakao nu sundere)
- 50g. mørk chokolade (gerne over 70%)


Fremgangsmåde (rigtig nem):
Tænd ovnen på 180g.

Del æggeblommer og æggehvider. Herefter tager du æggeblommerne og blander med alle de andre ingredienser (på nær æggehviderne).

Æggehvider piskes helt faste, og vendes meget forsigtigt i blanding. Vend så lidt som muligt, da der ikke er mel i til at få det til at hæve, er æggehviderne med til at give kagerne lidt størrelse, og gøre dem luftige.

Fordel i formene og put i ovnen. Bag dem i 20-25min.

Når kagerne er kølet lidt af bruges det smeltede mørke chokolade som glasur på kagerne (jeg pyntede også med lidt violkrymmel på toppen). Herefter kan du spises med det samme eller lade dem køle af.






mandag den 27. januar 2014

Halvfærdige patchwork projekter

Jeg har efter min farmor arvet en helt masse stof, bl.a. også leopard stoffet jeg brugte til denne trøje. Derudover var der en helt masse halvfærdige patchwork projekter. 
Jeg ved hvor lang tid det har taget for hende at lave dem, så derfor har jeg sat mig for at færdiggøre dem. Dog er der mange forskellige ting, og nogle af tingene ved jeg ikke hvad jeg skal lave til. 
Jeg har selv tænkt på ting som puder, grydelapper o.l.

Har i ellers nogle idéer til hvad man kan bruge alle disse fine stykker patchwork til? 










fredag den 24. januar 2014

Leo trøje

Jeg havde mig i går en lille sy dag, hvor jeg syet mig en trøje. Inspirationen til trøjen, kom fra et billede Beyoncé lage op på instagram, fra noget tid siden. Jeg havde dog ikke så meget leo stof, så derfor blev det til lidt freestyl fra min side af.

Den er rigtig lækker at have på, også er trøjer generelt ikke specielt svære at lave. Det kan dog være en god idé at have et mønster til ærmet. Min model her er selvfølgelig lidt svære, da jeg har brugt to forskellige typer stof, og lavet lommer og andre detaljer på den. 


Her er lidt billeder at trøjen:






  

mandag den 20. januar 2014

Favorit sund morgenmad

Jeg elsker at lave god mad, men hvis det oven i købet kan være sundt og lækkert på samme tid, så er det helt klart det bedste. 
Jeg går meget op i hvad jeg spiser og især til morgenmad. Derfor vil jeg gerne dele mine tre favorit sunde morgenmadstyper med jer. 

1. Havregrød lavet på vand med små stykker æble

Ingredienser: 
- 1 dl havregryn
- 2 dl vand
- 1/4 tsk. salt
- 1/2-1 æble (efter behov)
- (evt. lidt mælk til at køle grøde af med)

Kog havregryn, vand og salt sammen. Skær æblet i små stykker. Bland i grøden når den er kogt sammen. Lad varme i et par minutter. Drys evt. med lidt friske stykker æble på toppen. 


2. Banan/æg pandekager

Ingredienser: 
- 1 banan
- 2 æg
- evt. lidt kanel
- evt. lidt smør til at stege i

Mos bananen og bland den med æggene, steg derefter i små pandekager på panden. Kan evt. spise med en skyr creme (skyr, vanilje og lidt honning, her i kan der også puttes bær i). 


3. Skyr yougurt med frugt, bær og honning 

Ingredienser: 
- 2 dl skyr
- 1/2 havl dl hindbær
- 1 lille banan (halv stor)
- (evt. 1 spsk. honning)

Skær banan i små stykker og bland det hele sammen i en skål. Drys evt. men lidt müsli på toppen.




lørdag den 18. januar 2014

La Glace


Amalie og jeg var en lille tur forbi La Glace - som de fleste nok kender. Til dem der ikke kender det, så er det danmarks ældste konditori - og mange vil nok også mener at det er det bedste. 
Her kan du få alverdens lækre kager, og lidt drikkelse til. 
Der er gjort meget ud af indretningen, som skaber en varme og god stemning i rummene. 

Dog er det er sted der altid er mange mennesker, vi måtte stå i kø for at komme ind - men nu kom vi også på en lørdag. Et stykke kage koster omkring 52kr. så det er heller ikke billigt. Men det er helt klart en oplevelse at prøve. 








Du kan besøge La Glace på adressen: 
Skoubogade 3, 1158 København
- Den ligge på en sidegade til støget, lige ved den store Baresso.

Eller besøg deres hjemmeside her.


torsdag den 16. januar 2014

Nytårs detaljer

Dagen før nytår lavede jeg et indlg om nytårs negle og glimmer og glitter neglelakker, og selvom nytår er et par uger siden, synes jeg bestem ikke i skal snydes for at se hvordan mine negle endte med at blive. - Selvfølgelig vilde, fyldt med glimmer og glitter

Derudover vil jeg også vise et par billeder at mit nytårs outfit. 
Her havde jeg valgt en sort kjole, som jeg har købt i H&M for længe siden, men som jeg aldrig havde haft på. For at gøre kjolen lidt mere nytårklar, tilføjede jeg den nogle detaljer. Her syede jeg blandt andet en åben ryg og et højt slids i den ene side. 

Nytårsnegle





Nytårstøj 





tirsdag den 7. januar 2014

DIY Clutch


 Som lovet i DIY julegave indlæget, som du kan læse her, har jeg her lavet et DIY på clutchen. 

Den er egentlig rigtig simple at lave - både fordi den ikke har så mange syninger, men også fordi dette stof er nemt at sy i.

Den er lavet i ét stykke kvadratisk stof. Den sværeste del er nok at sy lynlåsen i - som også er det første man gør. Det er vigtigt at man både kan låne tasken når den er færdig, men det er også vigtigt at der ikker er for meget af 'lynlås-stoffet' synligt. 

Nedstående er der billeder af fremgangsmåden.











Indsent af Sofie


Follow my blog with Bloglovin

torsdag den 2. januar 2014

Sofies DIY julegaver

Som i nok ved er jeg meget kreativ, elsker at sy og bruge mine fingre - min måde at slappe af på. 

Af den grund er der, trods eksaminer, også blevet lidt tid til at lave et pat DIY julegaver. 

Af gode grunde kommer dette indlæg først her efter jul - da vi jo ikke kan være sikre på hvem der læser med, også ville gaverne jo ikke være overraskende.










Jeg havde også lavet en lysopsats på en gammel træstub - den har jeg desværre glemt at få tage billede af, inden den blev givet væk.

Der var sat to store blog lys på, og bordet tre huller til at putte normale stearinlys i. Derudover var der puttet lidt mos rundt om bloklysene - den blev rigtig fin. 


Der vil kommet et DIY indlæg på Clutchen senere. 

Indsent af Sofie