torsdag den 31. oktober 2013

Lækre macarones


Macarones er den lækreste lille kage som er kommet rigtig meget oppe i tiden. De findes i mange varianter, så derfor vil der altid være en for hver en smag. 

Grund opskriften er rigtig nem, og inderholder kun 4 ingredienser - mandelmel, flormelis, sukker og æggehvider. 
Vi lavede tre forskellige slags macarones; hindbær med hindbær, chokolade med karamel og mandel med kokus. 

Her en de færdige macarones:


Til ca. 25stk. (50 halve) er ingredienser:
 - Flormelis 170 gram
- Mandelmel 110 gram
- Æggevider ca. 3 stk.
- Sukker 2 spk.
(- Smag + farve)

Pisk æggehvider med sukker stift, Sigt mandelmel og flormelis, og bland dem derefter. Pisk æggehviderne sammen med sukkeret, til det er stift. Vend bladningen af mandelmel og flormelis i æggemassen med evt. farve og smag. Kom massen i en sprøjtepose, og sprøjt små runde kager på størrelse med små femkroner på bagepapir (3-4min. tykke). derefter skal kagerne hvile i mindst 45min.
Bag ved 125 grader i ca. 20min. på den nederste rille i ovnen. De skal kunne slippe bagepapiret nemt.

Imens kagerne køler af, lave man det ønskede fyld.



De tre blandet deje: (fra oven)
- Hindbær: et par dråber gul farve og hindbærsmag
- Chokolade: et par spk. kakao 
- Mandel: et par dråber blå farve og mandel ekstrakt



Form - bag - køl - vend - fyld - saml - køl

Til slut - i en kagedåse med de færdige macarones (opbevar dem køligt)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar