tirsdag den 8. oktober 2013

Karamel æbler

Som sagt før elsker vi søde sager, og har vist flere inspirerende indlæg til kreativt med. Vi har her selv været igang i det kreative, og her har en LIDT sundere model - nemlig æbler overtrukket med karamel, chokolade og kiks. 

De er super lækre! De lidt sure og sprøde æble har en rigtig god kontrast til det meget søde karamel og chokolade. 
Fremgangsmåden og opskriften er nem, men det kan godt være svært at undgå at svine lidt. 

Sådan blev det færdige resultat:

Opskriften 

Ingredienser:
Man skal bruge flg:
- 5 Æbler
- 300g Karamel (fudges)
- 2 spsk. Mælk 
- Chokolade (vi brugte hvid og mørk chokolade)
- Kiks (vi brugte digestive og oreo)
- Pinde til at putte i æblerne


Vask æblerne og sørg for de er helt tørre, geren så vidt muligt i stuetemperatur, og put en pind i hver æble. 

Smelt karameller og mælk sammen i skål - enten 2min. i mikroovnen eller over et vandbad.

Sæt et fad/tallerken med bagepapir frem. 

Når karmellen og mælken er smeltet samme rulles æblerne i karmelle. Dette skal helst gøre i en omgang, da æblerne får karamellen til at størkne meget hurtigt. Stil derefter æblet på bagepapiret.

Når alle æbler er rullet i karamel smeltes chokoladen over et vandbad, imens det smelter knuses kiks. 

Når karmellen er størknet (tager ca. 5-10min.) og chokoladen smeltes, rulles æblet i lidt chokolade, ikke helt op til kanten af karmellen, og rulles derefter i kiksen. 

Det sættes igen på bagepapiret og skal nu bare stå på køl til chokoladen er størknet. 

Man kan skære æblet ved at skære det ud i både/trekanter. 










Ingen kommentarer:

Send en kommentar