søndag den 3. marts 2013

Kattekagemand


Hej bloggen!
I fredags skulle vi til afskedsfest for en ven fra gymnasiet, der skal rejse til Australien. Vi besluttede os derfor at lave en lille overraskelse for ham.

Vi har altid haft det sjovt med katte, og fik derfor den skøre idé at lave et kattetema! Vi begav os derfor ud i at lave en kagemand som en kat, altså en kattekagemand :-)
Se med hvordan vi gør step by step, og se endvidere vores andre katteting vi tog med til festen..


Først tegnes en skitse af katten på et stykke bagepapir, så man ved hvor dejen skal ligge.


En almindelig bolleblanding blandes med vand, og sættes til hævning. Se hævetiden på pakken. Bemærk at en alm. kagemand både kan laves af almindelig bolledej, vandbakkelse eller kageblanding..


Dejen rulles nu ud på en bagepapir og gjort flad med en kagerulle. Dette behøves dog ikke!


Dejen fordeles nu på skitsen på bagepapiret. Husk at have en bageplade nedenunder, så den er klar til at blive smidt i ovnen bagefter.


 Kattekagemanden er nu klar til at blive sat i ovnen. Den skal have 200grader alm. ovnvarme i ca. 12 min. Men hold gerne øje med den undervejs.


 Efter 12 min. i ovnen er katten nu klar. Vi satte for sjov 3 skumslik stykker på katten et halvt minut inden den skulle ud. På den måde nåede de lige at smelte lidt med ind i katten.


Efter at have kølet af i minimun 10 min. er katten klar til blive pyntet med slik og glasur. 


Kattekagemanden er nu færdig og klar til at blive spist..


*******EKSTRA********

Vi lavede også denne fine guirlande af forskellige kattebilleder som vi havde printet ud. Den blev super flot og vi hængte den op inden vores ven dukkede op til festen..

Og ja, han blev rigtig glad for overraskelsen.. og vi hyggede os :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar