søndag den 21. juli 2013

Hjemmelavet koldskål

Er der noget der hører sommeren til, så er det koldskål og friske bær! Mums..

Vi anbefaler at man laver koldskål selv, frem for at købe det - det smager bedre og er super nemt!
Mange laver den klassiske koldskål med citron og vanille - hvilket også er virkelig godt! 
Men man kan altså lave koldskål i mange andre varianter - især med bær! Den klassiske er jordbær koldskål, men blåbær, hindbær, brombær, kirsebær og banan koldskål fungere også rigtig godt! 


Som topping på koldskålen er det heller ikke kun kammerjunker der kan bruges. 
Her er friske bær og frugter også rigtig godt. Det gør også koldskålen lidt mere velegnet til desserter. 
Derudover kan man også bruge crunch eller tvebakker som koldskålstilbehør.



Nem opskrift på koldskål

Antal: 6 per.

Ingredienser:
1l Kærnemælk
1l Tykmælk
2 dl Sukker
3 tsk. Vanillesukker (el. evt. en vanillestang)
(evt. saft fra en halv citron)
(evt. bær, ca. 300gr. - eller hvad men kan lide) 

Fyld kærnemælk og tykmælk i en stor skål og tilsæt sukker og vanillesukker/vanillekorn (hvis man bruger vanillekorn, så husk at mas kornene ud i lidt sukker inde det tilsættes). 
Mos eller blend de forskellige bær, og tilsæt det i blandingen sammen med saften fra citronen. 


Hvis man gerne vil lave en sundere koldskål kan man tilsætte mindre sukker (ned til 1 spsk.) eller bruge sødemiddel, ellers er det især godt, hvis man tilsætter nogle søde bær og/eller frugter, da de i sig selv er søde i smagen. 
Derudover kan man også benytte sig af skyr, ymer eller fedtfattigt yoghurt i stedet for tykmælk. Men kan også helt undlade det, men det er dette der give koldskålen den rigtige konsistens.

Man kan gøre sin koldskål lidt mere luftig ved at tilsætte pasteuriserede æggeblommer.


Det er kun fantasien der sætter grænser - god fornøjelse..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar