mandag den 22. september 2014

Skammel lavet af træstup

Jeg har længe haft en idé om at lave en skammel ud af en træstub. Derfor fik jeg min far til at tage en stor træstub med hjem fra vores sommerhus i Sverige, hvor vi alligevel har masser af træ.

Det er et projekt jeg har været igang med i længe nu, hvilket også er nødvendigt, da det kræver meget tørre tid, da træet ellers kan rådne. Men nu er den blevet færdig, og har fået sin plads i lejligheden.  


Her er mit udgangspunkt vs. min færdige skammel:




Fremgangsmåde
Lad den står og tørre (alt fra et par uger til måneder) - fjern bark og skidt fra træstubben - vask og skrup træstubben - lad den tørre (et par timer til en dag) - skær stubben i den ønskede form med en motorsav - tilpas med et stemmejern - slib med sandpapir - lad den tørre (i så lang tid som muligt) - giv skamlen linolie, eller mal den hele eller kun siddepladen, eller giv skamlen lak, eller lad den stå i det rå træ. 





Så hvis man har tiden er det bare om at slå sig løs i dette længerevarende projekt.



lørdag den 20. september 2014

Sy et sæt

Det sidste stykke tid har der været mange fine sæt at finde i butikkerne. Nu har jeg forsøgt mig i at lave et sæt helt fra bunden. 

Jeg har forsøgt at sy mit helt eget sæt, som består af en tætsiddende nederdel og en t-shirt. 

Det kostede under 100kr i materialer, og tog et par timer at sy. Så det er til at have med at gøre - især hvis man som jeg hygger sig med at sy. 
Det var ikke specielt svært at sy, da det ikke kræver nogle 'avanceret' sy eller klippe metoder/teknikker. Sættet er syet uden mønster. Jeg har kun taget udgangspunkt i andet tøj.  


Se resultatet nedenfor: 








onsdag den 17. september 2014

Hjemmelavet peanut butter


I går lavede jeg hjemmelavet peanut butter, ikke fordi jeg selv kan lide det, men fordi det er en del af mine kærestes kost. Det bliver lidt dyrt i lænden at købe, så derfor tænkte jeg at det måtte jeg kunne gøre billigere. 

Det skal du bruge:
- En pose salte peanuts/jordnødder
- En blender eller minihakker
- Et sylteglas

Fremgangsmåde:
Hæld peanutsne op i blenterne (husk at gemme lidt, hvis man vil have det crunchy). Blend peanutsne i et godt stykke tid indtil det bliver en smør lignede masse. Herefter har du en creamy peanut butter. 

Vil du have massen crunchy hakkes de gemte peanuts, og blander i smør massen. 

Herefter skolder du en sylteglas, og putter massen i og lader den stå. Også derefter er den ellers færdig. 



Så det er super nemt, også en del billigere end at købe det.  

Det kan anbefales at bruge peanutbutter i kager, eller til at blande i en glasur til kager. 
Derudover er det en rigitg god måde at få det sunde fedt ind i sin kost - hvis man går op i det (husk det kun er en smugle om dagen)

Jeg håber det kan inspirere nogle til selv at forsøge sig på det.