mandag den 27. maj 2013

Æggemuffins


Hjemme hos Sofie havde de en masse æg, der snart skulle bruges. Derfor valgte hun at lave æggemuffins. Det er super nemt og man kan helt selv vælge hvad man vil have i. 

Det behøver ikke tage lang tid, og så er en meget velegnet ret til rester fra køleskabet.

Hun brugte en blanding af forskellige rester fra køleskabet. 
På nedestående billede kan I se hvad der blev brugt til at lave æggemuffins.

Det blev til 12 muffins ud af 6 æg.




Først piskes æg med en lille smule fløde ca. en halv dl. (man kan evt. bruge mælk). Herefter hældes mel (ca. halv dl.), og salt og peber efter behov, og piskes med i æggemassen. Til sidst hældes den revne ost i.

Når dette er gjort smører man muffinformene med lidt olie, og derefter fyldes hver form med lidt af hver af de resterende ingredienser (kartoffel, porre, kylling og squash). Efter dette fordeles æggemassen ud i formene - husk at de hæver lidt.

De skal have mellem 15 og 18 minutter i oven, afhængig af størrelse. 





Her ses det færdige resltat - 12 lækre æggemuffins! 

Hvis man vil lave dem sunde skal man undgå fløden og evt. erstatte den med mælk. Derudover skal man ikke putte ost i. Man kan også lave dem helt uden æggeblommer, eller kun med få, for stadig at given dem den rigtig farve. Man behøver heller ikke smører formene, dette gør dem kun nemmere at få ud.  

Man kan også sagtens lave dette i en stor form, som en tærte, med tærte bund og bruges som forret, eller en lille appetitvækker osv. 

Vi håber dette kan give jer inspiration til et lækkers aftensmåltid. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar