Blomkålspizza er et super god alternativ til den klassiske italienske pizza. Det er selvfølgelig ikke den samme smag, men udsensmæssigt er de ens og smagen er stadig super god.
Bund:
- 1 blomkål
- 2 Æg
- 2 spsk. hytteost
- 1 1/2 tsk. basilikum
- 1 1/2 tsk basilikum
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. pebber
- evt. et fed hvidløg
Topping:
- 2 stk. kyllingbryst (300-400g)
- 4 spsk. flået tomater
- 4 spsk. flået tomater
- 1 løg
- 1 rød pebber
- 4 store champignoner
- 4 store champignoner
- Et lille stk. chorizo (5-8cm)
- 200g hytteost
- 200g hytteost
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 225º
varmluft.
Hak blomkålen fint på en
foodprocessor/blender/minihakker. Alternativt kan det hakkes fint med en kniv eller rives på den
grove side af et rivejern.
(EVT: Dette trin kan springes over for en hurtigere version: Put
blomkålen i en gryde sammen med omkring 1 cm vand. Lad det dampe under i gryden med låg på i 5-7
minutter. Hæld ført vandet fra og derefter vrid det sidste ud. Man kan vride væsken fra, ved at vride blomkålen i
et rent viskestykke - vandet er varmt, så lad det gerne køle lidt af først. Dette kan gøre bunden mere sprød og forhindre væske).
Bland blomkål med æg, ost, presset hvidløg, basilikum, oregano pebber og salt. Fordel massen med hænderne i
et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom den i ovnen i 15 min.
Skær kyllingen ud i strimler og svits det på panden med salt, peber og evt. andre krydderier.
Skær de resterende toppings ud i passende stykker.
Skær kyllingen ud i strimler og svits det på panden med salt, peber og evt. andre krydderier.
Skær de resterende toppings ud i passende stykker.
Tag
bunden ud og fordel fyldet ovenpå. Giv derefter pizzaen yderligere ca. 15 minutter, til
osten er smeltet og bunden er gylden i kanterne.
Man kan lave blomkålspizza med alverdens fyld og topping, så det er kun fantasien der sætter grænserne her.
Tips: Hvis man vil holde den sund, bør man ikke skifte hytteosten ud med andet ost.
Tips: Hvis man vil holde den sund, bør man ikke skifte hytteosten ud med andet ost.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar